Navdušila me je sosedova tenda

Slovenci damo veliko na sosede, večkrat nam pogled uide, kako imajo oni urejeno, ko si privoščijo kaj novega, radi pogledamo, kaj je to in tako je mene pritegnila njihova nova tenda na terasi. Videla sem, da nekaj delajo, to je bilo nekaj novega, kajti oni ponavadi okoli hiše niso počeli ničesar. V sami hiši jih živi 5 in odkar sem se jaz preselila v hišo zraven njih, jih nisem videla, da bi kdaj kaj počeli. 

Tako sem bila sedaj malo bolj pozorna, kaj počnejo in videla, da bo pri njih na terasi nova tenda, ki pa mi je bila res lepa. Nisem je mogla nehati gledati, že dolgo nisem videla tako lepe tende na terasi, prav presenečena sem bila, da so šli v takšen strošek, ker ponavadi ne naredijo nič. Potem pa mi je kmalu postalo jasno zakaj njim veliko pomeni tenda, ker so vsi kadilci in vedno sedijo zunaj na soncu. 

Njihova tenda jim bo tako delala senco, da bodo lahko uživali zunaj na terasi. Pri nas nismo imeli tende, ker je nismo rabili, saj smo imeli nadstrešek, ki nam je delal senco in nas ščitil pred dežjem. A odkar sem videla pri sosedih, kako lepo lahko pride tenda, mi je bilo kar malo žal, da je nimamo tudi mi. Seveda ne bi bila jaz, če ne bi šla vprašat koliko jih je tanda prišla. Z sosedo sva bile v lepih odnosih, vedno sva si priskočili na pomoč, kadarkoli je katera potrebovala in bile odkrite ena do druge. 

Soseda mi je povedala, da tenda ni bila poceni, a so zbrali skupaj zanjo. Sprva so mislili montirati eno slabo, najcenejšo tendo, potem pa so se pogovorili in sklenili, da raje montirajo veliko, močnejšo, kvalitetnejšo, ker so se bali, da se jim bo tista najcenejša hitro pokvarila. Vse kar sem dodala je bilo, da je ta tenda vredna svojega denarja, ker je res lepa.