Hialuronska kislina omogoča zadrževanje vode ter primerno vlažnost kože

Hialuronska kislina ima v našem telesu nešteto funkcij. V prvi vrsti pa je ključna za omogočanje zadrževanja vode in primerne vlažnosti kože. To je izjemnega pomena za samo vzdrževanje mladostnega videza kože. Čeprav staranje kože velja za sila kompleksen proces, pa so strokovnjaki povsem prepričani, da je prav hialuronska kislina eden od ključnih dejavnikov, ki lahko vpliva na to.

Da je naša koža dovolj napeta, prožna in sijoča, lahko najučinkoviteje dosežemo s primerno navlaženostjo kože. Vsekakor pa je za to potrebna hialuronska kislina, seveda v zadostnih količinah.

S staranjem se v zgornji plasti kože zmanjšuje količina hialuronske kisline

Povsem jasno je, da se s staranjem zmanjšuje količna nastale hialuronske kisline, in sicer v zgornji plasti kože oziroma na vrhnjici. Obenem nastajajo molekule, ki so veliko krajše, posledično pa zmorejo zadržati precej manj vode.

Vsekakor je treba poudariti, da je hialuronska kislina oziroma njena količina v našem telesu v veliki meri odvisna od nekaterih zunanjih dejavnikov. Na zmanjšanje količine tovrstne kisline dokazano vplivajo ultravijolično sevanje, tobak ter še drugi mnogi škodljivi vplivi stresa ter okolja.

Pozitiven vpliv hranljivih in zdravih živil na hialuronsko kislino

Če je hialuronska kislina v vašem telesu prisotna v premajhnih količinah, se to seveda kaže predvsem na vaši koži. Za njeno zadostno količino in s tem za veliko boljši in bolj zdrav videz lahko odlično poskrbite z uživanjem hranljivih in zdravih živil. Še posebej dobrodošla so tista živila, ki so bogata z antioksidanti. Jejte veliko zelenjave in sadja. Dobra izbira so tudi začimbe, na primer peteršilj, cimet. Takšna živila ne naredijo samo bistveno okusnejših jedi, temveč lahko na zelo učinkovit način pomagajo koži – zaščitijo jo pred zunanjimi vplivi. To pa lahko  pospeši zmanjšanje stopnje hialuronske kisline v vaši koži.

Za dodatno spodbudo za maksimalen učinek izberite še ustrezne izdelke, v katerih je prisotna hialuronska kislina.