Kurkuma kot dodatek piščancu v ponvici

Rada kuham in ustvarjam vedno nove specialitete. Včasih se poigram s sestavinami, včasih z začimbami, tako sem nekajkrat uporabila tudi začimbo kurkuma, ko sem delala piščanca v ponvici.

Všeč mi je bilo, ker je kurkuma rumena in je piščanca naredila zelo posebne barve. Okus se mi ni zdel kaj preveč drugačen, kot po navadi. Jed mi je pa res bila videti top. 

Zanimivo mi je bilo, da je partner takoj ugotovil, da nekaj ni v redu. On zelo ni neke vrste gurman in ima rad standardne jedi. Najraje ima zrezke v omaki s krompirjem, pa razne pice in mogoče še kakšen golaž. Tu se pa pri njem vse neha. Saj poje tudi kaj drugega, vendar je v glavnem naš izbor jedi, zgoraj zapisan. Piščanca tudi ne mara preveč, zato morem še posebej paziti, kako ga pripravim. Če je piščanec pohan, ne bo težav, ko pa se peče, je pa že druga stvar. Kožica more biti lepo zapečena, da hrusta. Tako je tokrat ugotovil, da nekaj ni v redu. Piščanec je bil hecne rumene barve, seveda, dodana je bila kurkuma, a on ni vedel zanjo. Okus je bil sicer zelo dober, prav slasten in se tudi partner ni pritoževal, vendar ga je zanimalo, kaj sem dodala, da je bil tako rumen.

Ko sem mu povedala, da je not kurkuma, je nehal spraševati. Je pa vsakič naslednjič, ko je zagledal rumenega piščanca vedno rekel:« Spet je noter kurkuma, zakaj?« Jaz jo dam noter, zato ker sem prebrala da je zdrava in všeč mi je ta rumena barva, ki jo naredi pri jedeh. Izgleda drugačno, nekaj posebnega in eksotičnega. 

Od takrat naprej jo vedno dodam, ko delam piščanca, če se le spomnim, saj je kurkuma zdrava in bi jo bilo potrebno večkrat dodati jedem. Moram se naučiti, kje jo še lahko dodam, da bodo tudi druge jedi bolj pestre, dobre in zdrave.